Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Våra lärare berättar om kursen.

Kursen kommer att ge fördjupad kunskap om det forsknings- och utvecklingsarbete som fortgår inom industriautomation med fokus på programerbara styrsystem (PLC). Utbildningen kommer även att vara en fördjupning inom metodkunskaper inom automation med inriktning mot programeringsstandarden IEC 61131-3. Efter avklarad kurs kommer studenten att ha ökad färdighet i deltagande av utvecklings- och forskningsarbete, visa insikt om olika kommunikationsprinciper och kommunikationsstandarder samt förstå principer och tekniker för säkerhets-PLC och vikten av dessa för människans roll inom industriautomation.

Behörighet

Kurserna ges främst på avancerad nivå och ger högskolepoäng (hp) om du fullföljer examinationen på kursen.

Vid varje kursanmälan prövas din behörighet. Fullgjorda kursfodringar om 180 hp inom elektronik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande. Godkända resultat från följande kurs/kurser: Industriautomation 2, 2,5 hp eller motsvarande. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Du behöver inte, i de flesta fall, ha genomfört en hel högskoleutbildning mot examen sedan tidigare för att delta.

Var vänlig och skicka in ett intyg om din arbetslivserfarenhet som styrks av din närmaste chef, samt vilken gymnasie- och högskoleutbildning du genomfört. Använd med fördel CV-mallen som ger exempel på den information som efterfrågas, om du inte redan har ett eget CV. CV-mall finner du nedan.

Tidigare högskolepoäng erhållna före 2007 motsvarar idag 0,5 poäng mer, dvs. 5 p motsvarar idag 7,5 hp.

CV-mall att bifoga vid anmälan

cv-mall.docx

Nedan finner ni exempel på ifylld CV-mall

cv-mall-exempel.docx

Kontakt


Bo Svensson

Bo Svensson Universitetslektor
bo.svensson@hv.se

Fredrik Danielsson

Fredrik Danielsson Professor Professor i automation
fredrik.danielsson@hv.se
Senast uppdaterad