Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Innehåll

Kursen börjar med introduktion till konceptet Big Data (BD) och dess plats i modern IT-infrastruktur och affärslösningar, följt av beskrivning av stora tekniska BD-lösningar och en introduktion till NoSQL-databasstekniken i förhållande till BD. Därefter presenteras ett antal fall av BD-analys för att betona den praktiska aspekten av tekniken. Slutligen används en praktisk övning för att bekanta dig med principerna för BD-analyser.

Förkunskaper

Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Lämplig förkunskap för denna kurs är grundkurs i programmering med Python, PIA600, Programmering för industriella applikationer 3hp. Alternativt relevant arbetslivserfarenhet. 

Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser

Genomförande och pedagogik

Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.

Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.

Kurskod

IDI641

Anmälan

Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser

Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se

 

Senast uppdaterad