Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Innehåll

Kursen lyfter hur man identifierar olika aspekter av timing och innovationsstrategier för att välja bättre tekniska möjligheter och kunna beskriva företagets konkurrenssituation, utifrån företagets förmåga. I kursen arbetar vi med att beskriva implementeringsstrategier, radikala, inkrementella och disruptiva innovationer, S-kurvan samt analyserar komplexiteten hos tekniska innovationer. Vi samarbetar i grupp för att komma fram till en teknologiimplementeringsstrategi och presenterar en värdeflödesanalys utifrån en fallstudie.

Förkunskaper

Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Alternativt relevant arbetslivserfarenhet. 

Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser

Genomförande och pedagogik

Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.

Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.

Kurskod

IDI621

Anmälan

Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser

Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se

KONTAKT


Tomas Beno

Tomas Beno Professor
tomas.beno@hv.se
Senast uppdaterad