Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
En viktig pusselbit i digitaliseringspusslet är Internet of Things, ofta förkortat IoT. Vare sig det gäller smarta hem, smarta fabriker eller smarta prylar så är det IoT-teknikerna som är den bakomliggande arbetshästen som möjliggör digitaliseringen. IoT är ett samlingsbegrepp för miniatyriserade autonoma enheter som till exempel mäter eller styr någonting och som kommunicerar både sinsemellan samt med fog- eller molntjänster. IoT tekniken har gjort det möjligt att samla in och aggregera information för att autonomt styra tjänster och processer till en högre grad än någonsin tidigare.
Kursen innehåller en översikt över vad en IoT enhet är samt tekniker som används för till exempel kommunikation. Vi går även igenom IoT enheternas egenskaper samt begränsningar i nuvarande teknik samt utmaningar som behöver beforskas. I kursen ingår även hands-on laborationer med enklare IoT enheter.
Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Alternativt relevant arbetslivserfarenhet.
Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser
Kompendiematerial och vetenskapliga artiklar.
Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.
Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.
IDI612
Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser
Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se
KONTAKT
Universitetslektor
Thomas Lundqvist
E-post:
thomas.lundqvist@hv.seTelefon:
0520223504Rumsnummer: H337
Universitetsadjunkt
Robert Andersson
E-post:
robert.andersson@hv.seTelefon:
0520223202Rumsnummer: H336
Universitetslektor
Andreas de Blanche
E-post:
andreas.de-blanche@hv.seTelefon:
0520223257Rumsnummer: H313