Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

IoT är ett samlingsbegrepp för miniatyriserade autonoma enheter som till exempel mäter eller styr någonting och som kommunicerar både sinsemellan samt med fog- eller molntjänster. IoT tekniken har gjort det möjligt att samla in och aggregera information för att autonomt styra tjänster och processer till en högre grad än någonsin tidigare.

Kursen innehåller en översikt över vad en IoT enhet är samt tekniker som används för till exempel kommunikation. Vi går även igenom IoT enheternas egenskaper samt begränsningar i nuvarande teknik samt utmaningar som behöver beforskas. I kursen ingår även hands-on laborationer med enklare IoT enheter.

schema

Undervisningsform

Kursen ges delvis på distans, vilket kräver att deltagarna har tillgång till internet. Kompletterande undervisningsmateial delas ut via webbplattform där även länkar till uppkoppling för distanstillfällen samt instruktioner delas ut.

Behörighet

Fullgjorda kursfordringar om 90 hp inom elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande.

Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Du behöver inte, i de flesta fall, ha genomfört en hel högskoleutbildning mot examen sedan tidigare för att delta.

Var vänlig och skicka in ett intyg om din arbetslivserfarenhet som styrks av din närmaste chef, samt vilken gymnasie- och högskoleutbildning du genomfört. Använd med fördel CV-mallen som ger exempel på den information som efterfrågas, om du inte redan har ett eget CV. CV-mall finner du nedan.

CV-mall att bifoga vid anmälan

cv-mall.docx

Nedan finner ni exempel på hur man fyller i CV-mallen

cv-mall-exempel.docx

KONTAKT


Senast uppdaterad av Eva Bränneby