Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Innehåll

DFA är en av olika utvärderingsmetoder som har till syfte att förbättra konstruktioner ur olika avseenden. Kursen tar upp beräkning av de viktigaste nyckelfunktionsindikatorerna för standardmonteringssystem, beskriver funktionen för automatiska och manuella system i ett monteringssystem. Under kursen skall vi komma fram till och presentera förslag till förbättringsmöjligheter, beskriva monteringsprocessens roll inom tillverkningsområdet och diskuterar dess betydelse. Vi analyserar en given produkt för att identifiera samt välja den bästa monteringssekvensen, genom att använda tekniska och ekonomiska kriterier, samt bedöma förbättringsmöjligheter med hjälp av lämplig metod för monteringsvänlig konstruktion.

Förkunskaper

Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Alternativt relevant arbetslivserfarenhet. 

Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser

Genomförande och pedagogik

Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.

Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.

Kurskod

MKM610

Anmälan

Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser

Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se

KONTAKT


Tomas Beno

Tomas Beno Professor
tomas.beno@hv.se
Senast uppdaterad