Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som jobbar med manuell svetsning och funderar på att automatisera och robotisera svetsningen framöver.

Innehåll

Kursen ger en grundförståelse för robotiserad bågsvetsning med fokus på roboten och vilka möjligheter det finns när det kommer till programmering. I kursen tas det även upp hur man integrerar svetsutrusning med roboten och vilka parametrar som påverkar den färdiga svetsen.

Förkunskaper

Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Alternativt relevant arbetslivserfarenhet. Lämplig förkunskap för denna kurs är grundkurs i programmering med Python, PIA600, Programmering för industriella applikationer 3hp.

Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser

Genomförande och pedagogik

Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.

Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.

Kurskod

ROS600

Anmälan

Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser

Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se

Senast uppdaterad