Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Målgrupp

Yrkesverksamma inom fordonsbranschen, batteri-utveckling och batteritillverkning och återvinnings-industrin. 

Innehåll

Kursen syftar till att ge en förståelse för hur litiumjonbatterier tillverkas. Vidare lyfts hur batterier som inte längre fungerar i fordon kan återanvändas för stationär energilagring eller återvinnas. Miljöaspekter kring återanvändning respektive återvinning kommer att analyseras.  Kursen avslutas med en fallstudie i form av en livscykelanalys av ett litiumjonbatteri. 

Kursen tar upp följande moment:

  • Batteritillverkning
  • Återanvändning av batterier
  • Återvinning av batterier
  • Livscykelanalys
  • Riskanalys vid återvinning

Förkunskaper

Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Alternativt relevant arbetslivserfarenhet. 

Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser

Genomförande och pedagogik

Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.

Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.

Kurskod

TVL601

Anmälan

Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser

Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se
 
 

KONTAKT


Johan Dahlström

Johan Dahlström Universitetslektor
johan.dahlstrom@hv.se

Ingrid Elison

Ingrid Elison Universitetsadjunkt
ingrid.elison@hv.se
Senast uppdaterad