Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Innehåll

Värdeflödesanlays eller Value Stream Mapping (VSM) är en viktig del av Lean och används som verktyg för att driva förbättringar. Analysen kan göras i alla typer av processer eller flöden, oavsett om man producerar produkter, tjänster eller en service. Det går även att använda analysen i olika delar av en verksamhet. I denna kurs beskriver vi syftet med en värdeflödesanalys inom tillverkningsområdet och diskuterar dess betydelse. Kursen redogör för nyckelkomponenterna och identifierar de sju slöserierna. Vi analyserar förbättringsmöjligheter med hjälp av värdeflödesanalys samt kommer presentera en värdeflödesanalys utifrån en fallstudie. Därav hanteras begrepp och metoder för att under kursen skapa en framtida tillståndskarta, spagettidiagram samt en nulägeskarta.

Förkunskaper

Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Alternativt relevant arbetslivserfarenhet. 

Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser

Genomförande och pedagogik

Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.

Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.

Kurskod

VFA610

Anmälan

Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser

Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se

KONTAKT


Tomas Beno

Tomas Beno Professor
tomas.beno@hv.se
Senast uppdaterad