Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Lär dig grunderna i Värdeflödesanalys - Value Stream Mapping, VSM genom föreläsningar, diskussioner och en fallstudie. Lär dig grunderna i Värdeflödesanalys - Value Stream Mapping, VSM genom föreläsningar, diskussioner och en fallstudie. Få kunskap om hur man förbereder en Värdeflödesanalys och hur man går igenom de olika stegen för att skapa en nulägeskarta, stegen för att utveckla en framtida lägeskarta och skriva en plan för att komma dit. Genomföra en fallstudie på det egna företaget genom använda processtegen för att ta fram en framtidskarta och en plan för att nå dit. Resultatet är en verksamhet där mindre resursslöserier förekommer på både kort och lång sikt.
Värdeflödesanlays eller Value Stream Mapping (VSM) är en viktig del av Lean och används som verktyg för att driva förbättringar. Analysen kan göras i alla typer av processer eller flöden, oavsett om man producerar produkter, tjänster eller en service. Det går även att använda analysen i olika delar av en verksamhet. I denna kurs beskriver vi syftet med en värdeflödesanalys inom tillverkningsområdet och diskuterar dess betydelse. Kursen redogör för nyckelkomponenterna och identifierar de sju slöserierna. Vi analyserar förbättringsmöjligheter med hjälp av värdeflödesanalys samt kommer presentera en värdeflödesanalys utifrån en fallstudie. Därav hanteras begrepp och metoder för att under kursen skapa en framtida tillståndskarta, spagettidiagram samt en nulägeskarta.
Tre års högskolestudier med teknisk inriktning (högskoleingenjör eller kandidat inom teknik 180hp). Alternativt relevant arbetslivserfarenhet.
Bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, du hittar mall på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser
Kursen bedrivs enligt Högskolan Västs koncept arbetsintegrerat lärande som syftar till att integrera teori och praktik på olika sätt i kursen. Teoriföreläsningar varvas med verklighetsbaserade fallstudier och exempel. Examinationsmetoden är utformad för att passa yrkesverksamma.
Kursformen (campus eller distans) kan variera. Formen anges i samband med att kursen annonseras. Aktuellt utbud hittar du här.
VFA610
Anmälan till kursen sker via Högskolan Västs webbsida www.hv.se/produktionskurser
Frågor kan skickas till produktionskurser@hv.se
KONTAKT
Professor
Tomas Beno
E-post:
tomas.beno@hv.seMobil:
+46733975186Rumsnummer: H220