Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Syftet med nätverket är att utveckla och fördjupa samarbetet mellan forskare, lärare och yrkesverksamma som på olika sätt tar sin utgångspunkt i ett socialpedagogiskt tänkande och förhållningssätt.
Nätverkets ambition är att verka för nyttiggörande av kunskap samt att utgöra en plattform för olika former av erfarenhetsutbyte. På detta vis blir nätverket ett slags "nav" inom vilket vetenskapliga, utbildningsrelaterade och praktiknära frågeställningar kan formas och utvecklas.
Möjlighet att söka till forskarskola för folkhögskollärare.
Ansökningstiden går ut 29 april.
Är du lärare på folkhögskola och vill forskningsbasera utvecklingen i din skolas verksamhet, och din egen undervisning? Sök då forskarskolan för folkhögskolans lärare!
Läs mer: https://liu.se/forskning/forskarskola-for-folkhogskolans-larare
En ny rapport har kommit ut skriven av Christer Cederlund, Lisbeth Eriksson, Bibbi Ringsby Jansson och Lars A. Svensson: I huvudet på en socialpedagog: En studie om yrkesverksamma välfärdsarbetare och deras föreställningar om socialpedagogik.
I april 2015 hölls en nätverksträff vid Högskolan Väst i Trollhättan som involverade forskare och doktorander med socialpedagogisk inriktning, undervisande lärare inom både universitet, högskola, folkhögskolor och gymnasieskolor samt verksamhetsrepresentanter. Medlemmarna träffas två gånger per år med så kallade lunch-till-lunch-träffar – varannan gång på Högskolan Väst och varannan gång vid något annat lärosäte i landet.
Vid nätverksträffarna ägnas en del av tiden till att presentera pågående forskningsprojekt och en del för att presentera undervisningspraktik och exempel från verksamheter utifrån ett socialpedagogiskt perspektiv. Resterande tid används för att diskutera kommande projekt och för att gemensamt driva den socialpedagogiska utvecklingen framåt utifrån de behov som finns representerade i nätverket.
Nätverkets medlemmar utgörs i dagsläget av ca 45 personer som representerar såväl forskning som undervisning och verksamhetsnära praktiker, t.ex. socialtjänst, omsorg och skola. Geografiskt har nätverket en spridning från Kalix i norr till Malmö i söder och från Uddevalla i väster till Stockholm i öster.
Ett flertal folkhögskolor med socialpedagogisk inriktning återfinns också:
Utöver dessa har även flera verksamheter med socialpedagogisk anknytning en representant i nätverket; t.ex. socialchef, verksamhetschef för IFO och omsorg, projektledare för välfärdsteknik samt Svenska kyrkan.
Med anledning av rådande Corona-situation har vi gemensamt beslutat att ställa in den förestående nätverksträffen vid Önnestads folkhögskola den 2-3 april. Vi ber att få återkomma med nytt datum längre fram.
Ta del av materialet som presenterades
Ta del av materialet som presenterades
Ta del av materialet som presenterades
Ta del av materialet som presenterades
Ta del av materialet som presenterades
Social Pedagogy Association (SPA)
Kontakt
Universitetslektor
Magnus Broström
E-post:
magnus.brostrom@hv.seTelefon:
0520223801Rumsnummer: J509
Professor
Martin Molin
E-post:
martin.molin@hv.seTelefon:
0520223746Rumsnummer: J505