Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Biblioteket abonnerar på olika databaser och artiklar i fulltext, och vanligtvis hittar du detta via vår sökmotor på bibliotek.hv.se. Med tillägget Libkey Nomad installerat i din webbläsare så kan du också få access när du surfar via andra webbsidor och kan direkt logga in för att få tillgång via ett pop-up fönster (om Högskolan Väst har access till den aktuella databasen).

Libkey Nomad hittar också Open Access-artiklar och fungerar med Google Scholar och PubMed. 
 
Såhär fungerar LibKey Nomad

Tillägget fungerar i webbläsarna Chrome, Edge, Firefox, Brave, Vivaldi, Safari.

Ladda ner Libkey Nomad till din webbläsare

  1. Ladda ner Libkey Nomad. Här hamnar tillägget i din webbläsare: 
    Bild på var tillägget LibKey visas i webbläsaren)

  2. När du installerar tillägget måste du själv välja University West första gången du använder den. 

  3. Ett pop-up-fönster dyker upp för att meddela att du kan få tillgång. Om du inte får upp något pop-up fönster, dubbelkolla så att du tillåter pop-up i din webbläsare.  
    Bild som visar hur pop-up fönstret ser ut för att få tillgång till LibKey
  4. Efter att du klickat på ”Download pdf”, logga in med användarnamn (t.ex. buba0001, utan @student.hv.se eller @hv.se) och lösenord som du använder för inloggning på högskolans system om du inte befinner dig på campus.

    Du behöver bara logga in en gång per ”browser-session” för att få tillgång till alla bibliotekets abonnemang. Tillägget kan också hitta Open Access-artiklar. 

Feedback

Om du har några frågor så kan du nå oss via chatten eller e-mail i pop-up-fönstret. 
 

Senast uppdaterad