Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

 

Nancy, du har jobbat hos oss en längre tid. Vilka är dina arbetsuppgifter?

- Jag jobbar en kväll/vecka och en lördag per månad. Jag hjälper studenter och allmänheten med hjälp till självhjälp, med typiska studentproblem, tex svårt att hitta artiklar. Det innebär också att vara ett socialt stöd och att guida studenter. Mina arbetsuppgifter är också att sätta upp böcker, att ta hand om fjärrlån, att biblioteket är snyggt och fint.

- Oftast är det lugnt, men nu är det tentavecka vilket märks med återlämnade böcker, mer fika och mer folk. Men det tycker jag är trevligt.

Vad gör att du trivs på jobbet?

- det är en trevlig miljö men tempot är flexibel. Det är trevligt att träffa studenter. Man möter kunskap i olika ämnesfält, man kanske inte alltid har svaret, men kan försöka hitta en lösning eller ha förståelse.

Vilka egenskaper behöver du för jobbet?

- Viktigt att man är flexibel, serviceinriktad och att vara diplomatisk. Man träffar olika människor inom olika ämnesområden och man behöver vara kreativ och lugn i sitt bemötande i en serviceinriktad miljö. Det är en fördel att vara aktiv och kreativ. Man får bättre koll på läget när man blivit van.

Hur fungerar det att studera och jobba samtidigt?

- Jag är tacksam om att ha den balansgången. Det är en lugn miljö för att kunna studera, men även att jobba, en givande arbetsplats som student. När man sätter upp böcker, får jag nya idéer: oh den här boken kan jag använda! Det är goda förutsättningar för egna studier och jag har utvecklats i mina egna studier, och upptäckt nya saker.

Kan se nytta att ha jobbat som bibl-värd inför ditt kommande arbete?

- Jag har lärt mig att vara öppen och mottaglig. Teknikmässigt har jag lärt mig mycket, även akademiska aspekter, då det är olika ämnesfält och man har goda samt intressanta diskussioner.

- Jag tror att kollegor som hoppat av efter kort tid inte ser fördelarna och vilken process det är utifrån ett lärandeperspektiv. Efter 8 månader har man grepp om det. Bra att tänka på det som student/blivande värd.

- Efter några år på HV vet jag vilka resurser som finns och tipsa om utifrån mina arbetsuppgifter. Jag vill gärna vara kvar för att man kan utvecklas även efter examen.

Nancy, stort tack för intervjun!

 

Mer om Nancy

Nancy Kurdian, 24 år, jobbar som biblioteksvärd på biblioteket sedan maj 2016. Hon studerade till hälsovetare med magisterexamen i verksamhetsutveckling och pedagogik samt studerande inom magisterprogrammet Barn-och ungdomsvetenskap.

Intervjun genomfördes den 20 mars 2018.

Mer information


Senast uppdaterad av Elin Behrns