Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Studiehandledningen på Högskolan Väst riktar sig till både nya och mer erfarna studenter. Du kan få hjälp att planera och få struktur på dina studier, få tips och vägledning kring bra studietekniker och planeringsverktyg, eller stöd i att navigera på Canvas. Inga frågor är för små eller stora och vi utgår ifrån dina behov. Alla är vi olika och lär på olika sätt.

Det går bra att boka tid både för individuell studiehandledning och i grupp.

Boka tid med studiehandledare.

Så här går en studiehandledning till

Innan mötet

Om du bokat ett möte på plats på högskolan kommer du till rum G212. Det ligger på plan två ovanför Servicecenter, i samma korridor som du hittar studie- och karriärvägledarna.

Om du har valt ett digitalt möte hittar du länken i din bokningsbekräftelse.

Under mötet

Mötet tar totalt cirka 45 minuter. Vi börjar med att prata om hur det gått för dig tidigare under utbildningen, hur du gör i dag när du pluggar och vad du har för långsiktiga mål. I övrigt läggs handledningen upp olika, beroende på vad just du behöver. Vi diskuterar tillsammans vad som fungerar bra och vad du kan göra annorlunda. Det kan till exempel handla om:

•    hur du planerar din studietid
•    hur du skapar goda vanor
•    hur du sätter upp lämpliga lång- och kortsiktiga mål
•    hur du läser effektivt
•    olika sätt att anteckna
•    hur du håller motivationen uppe.

Efter mötet

Du får nu tid på dig att arbeta med de delar du behöver förbättra. Ofta bokar vi in ytterligare ett möte för att kunna prata om hur det gått. 

Avboka möte

Om du behöver avboka din mötestid skickar du ett mejl med ditt namn och den tid du bokat till sofia.bramfors@hv.se. Skriv Avboka handledningstid i ämnesraden.

Tips!

Utveckla dina studiestrategier

Sveriges lantbruksuniversitets (SLU:s) sida Utveckla dina studiestrategier har en fantastisk samling med tips kring studiestrategier, motivation, planering, minnestekniker och så vidare. De har också en gedigen lista med app- och lästips inom samma områden. Gör gärna ett besök där!

Studieteknik på Canvas

Du som är student på Högskolan Väst och vill ha tips på hur du kan jobba med din studieteknik, kan välja att prenumerera på Canvassidan “Studieteknik”. Här får du fortlöpande tips om olika studietekniker som kan vara användbara i dina studier och hittar också korta filmer om studieteknik av och med Björn Liljeqvist. Registrera dig för prenumeration genom att klicka på rubriken ovan.

Kontakt


Sofia Bramfors

Sofia Bramfors Samordnare för studenter med funktionsnedsättning Studiehandledare, Academic study coach
sofia.bramfors@hv.se
Senast uppdaterad