Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Högskolan Väst kan, tillsammans med Arbetsförmedlingen, erbjuda särskild studievägledning för dig med utländsk gymnasieexamen och/eller akademiska studier från ditt hemland.

Insatserna riktar sig främst till dig som är nyanländ och/eller en del i Arbetsförmedlingens etableringsprogram.

Genom vägledningssamtalen kan du få hjälp med att se vilka möjligheter som finns för dig med utländska meriter inom det svenska utbildningssystemet.

Boka Samtal

För ett fördjupande mer ingående samtal är du välkommen att boka tid. Under samtalet kommer vi tillsammans göra en kartläggning över dina meriter och tillsammans sätta mål för dina studier. Vi har tystnadsplikt i våra samtal med dig och du kommer i första hand träffa den vägledare som jobbar med fokus på personer med utländska meriter.

För att boka samtal kontakta Emelie Hanson.

Förberedelser inför samtal med oss

Studie- och karriärvägledarens uppgift under samtalet är att ställa frågor som leder till reflektion och som kan hjälpa dig att ta beslut. Fundera därför gärna igenom vad du vill ha ut av samtalet med oss. Ta gärna reda på information och fakta som du vill diskutera, t ex intressanta utbildningar du hittat. Ta gärna med dig den dokumentation som du har kring tidigare utbildningar som du gått, i ditt hemland och/eller i Sverige.

Kom ihåg att meddela ifall du behöver tolk under mötet med oss.

VI HANTERAR PERSONUPPGIFTER

När du kontaktar studievägledningen så kan vi komma att behöva dina personuppgifter, exempelvis personnummer, anteckningar om vilket behov av stöd du har, med mera. Alla data som kan kopplas till dig som person hanteras enligt dataskyddslagen (GDPR).

Läs mer om GDPR och hur vi hanterar dina personuppgifter på Högskolan Väst.

Kontakt


Senast uppdaterad av Elin Behrns