Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Välkommen hem!

Vi hoppas att du haft en bra utbytestid och fått många bra och nyttiga erfarenheter med dig hem. 

När du väl kommit hem finns fortfarande en del pappersarbete som behöver avklaras innan allt är klart och dina poäng från utbytet är tillgodoräknade.

Nedan hittar du information om vad du behöver göra nu när du kommit hem igen.

Betyg och tillgodoräknande av poäng

Tillgodoräknande innebär att högskolan fastställer vad de poäng du har tagit utomlands motsvarar i dina programstudier mot examen vid Högskolan Väst, och att dessa läggs in i Ladok.

Studieintyg/betyg skickas automatiskt av partneruniversitetet till dig direkt - digitalt eller original - men i vissa i fall till International Office.
I dessa fall skickar vi vidare ditt studieintyg till dig när detta kommer och – om vi fått original skickade till oss – scannar en kopia som du får per e-post. Original kan du sedan hämta ut i Servicecenter.

För att du ska kunna få dina kurser/poäng från utlandsstudien tillgodoräknade i din examen hemma behöver du ansöka om detta. Mer information hittar du på sidorna för tillgodoräknande.

Information om tillgodoräknandet kommer också i utskick mot slutet av din utlandsperiod.

Utvärdering/reserapport

Vi behöver veta hur ditt utbyte varit, och din utvärdering är viktig för vår verksamhet. För dig som blivit beviljad stipendium via Erasmus, eller Linnaeus-Palme är det obligatoriskt att göra en slutrapport då utbytet avslutats. Rapporten görs i regel online. Du kommer att få ett mejl med information om hur du ska gå tillväga. För dig som gjort din utbytesperiod på annat sätt finns ett rapportformulär att använda nedan.

lämna in Certificate of Attendance och meddela hemkomst

Om du studerat inom EU/EES via Erasmus+ behöver du lämna in Certificate of Attendance, signerad av ditt utbytesuniversitet, där start-och slutdatum framgår så att vi får information om att dina studier är avslutade och kan betala ut resterande del av ditt stipendiemedel. Blanketten hittar du här.
Du som studerat utanför EU/EES behöver meddela oss din hemkomst, så att vi kan göra en notering om detta i vårt mobilitetssystem. Enklast gör du detta via e-post till international@hv.se 

Hjälp till att informera om utbytesstudier

Om du är intresserad av att berätta om ditt värduniversitet, värdland och om din utbytestid i samband med informationsmöten eller övriga aktiviteter, tveka inte att kontakta oss oavsett var du gjort dina utbytestudier. Du kan i så fall skicka en intresseanmälan till international@hv.se och berätta vad du skulle vara intresserad av att hjälpa till med. Vi behöver till exempel hjälp på vår internationella vecka och eventuellt andra tillfällen då studenter vid Högskolan Väst informeras om utbytesmöjligheter som erbjuds och vad de innebär.

Stipendier

För dig som har varit på en utlandsperiod utanför EU och utan finansiellt stöd från något av våra program (alltså inte via ERASMUS+, Linnaeus-Palme eller ISEP) finns möjlighet att söka resestipendium från Sparbansksstiftelsen Väst eller andra stipendier.
Läs mer på stipendiesidan

Senast uppdaterad