Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Välkommen hem!

Vi hoppas att du haft en bra utbytestid och fått många bra och nyttiga erfarenheter med dig hem. 

När du väl kommit hem finns fortfarande en del pappersarbete som behöver avklaras innan allt är klart och dina poäng från utbytet är tillgodoräknade.

Nedan hittar du information om vad du behöver göra nu när du kommit hem igen.

Betyg och tillgodoräkning av poäng

Studieintyg/betyg skickas automatiskt av partneruniversitet, och skickas normalt till International Office – digitalt eller i original.
Vi skickar vidare studieintyg till dig när detta kommer och – om vi fått original skickade till oss – scannar en kopia som du får per e-post. Original kan man sedan hämta ut i Servicecenter där vi lämnar de som kommit in.

Tillgodoräknande innebär att poängen som du har tagit utomlands läggs in i Ladok och utgör vanligtvis en del av det antal poäng du behöver för att ta en examen vid Högskolan Väst. Betyget från utbytesstudierna kan också vara ett bra komplement till ditt examensbevis.

Tillgodoräknande: så här gör du
För att du ska kunna få tillgodoräknat dina kurser/poäng från utlandsstudien i din examen hemma behöver du ansöka om tillgodoräknande. Detta gör du hos examenshandläggarna genom att maila ditt studieintyg och ditt senaste påskrivna Learning Agreement till examen@hv.se Om studieintyget skickats som original är det viktigt att du hämtar upp detta i Servicecenter eftersom examenshandläggarna behöver se originalhandlingar i det fall de inkommit.
Mer information om tillgodoräknandet kommer i samband med utskicket av ditt studieintyg.

Utvärdering/reserapport

Vi behöver veta hur ditt utbyte varit, och din utvärdering är viktig för vår verksamhet. För dig som blivit beviljad stipendie via Erasmus, eller Linnaeus-Palme är det obligatoriskt att göra en slutrapport då utbytet avslutats. Rapporten görs i regel online. Du kommer att få ett mejl med information om hur du ska gå tillväga. För dig som gjort din utbytesperiod på annat sätt finns ett rapportformulär att använda nedan.

lämna in Certificate of Attendance alt meddela hemkomst

Om du studerat inom EU/EES via Erasmus+ behöver du lämna in Certificate of Attendance, signerad av ditt utbytesuniversitet, där start-och slutdatum framgår så att vi får information om att dina studier är avslutade och kan betala ut resterande del av ditt stipendiemedel. Blanketten hittar du här.
Du som studerat utanför EU/EES behöver meddela oss din hemkomst, så att vi kan göra en notering om detta i vårat mobilitetssystem. Enklast gör du detta via e-post till internaitonal@hv.se 

Hjälp till att informera om utbytesstudier

Om du är intresserad av att berätta om ditt värduniversitet, värdland och om din utbytestid i samband med informationsmöten eller övriga aktiviteter, tveka inte att kontakta oss oavsett var du gjort dina utbytestudier. Du kan i så fall skicka en intresseanmälan till international@hv.se och berätta vad du skulle vara intresserad av att hjälpa till med. Vi behöver t.ex. hjälp på vår Internationella vecka och eventuellt andra tillfällen då studenter vid Högskolan Väst informeras om utbytesmöjligheter som erbjudas och vad de innebär.

Stipendier

För dig som har rest på en utlandsperiod utanför EU och utan finansiellt stöd från något av våra program (alltså inte via ERASMUS+, Linnaeus-Palme eller ISEP) finns möjlighet att söka Resestipendium från Sparbanskstiftelsen Väst eller andra stipendier.
Läs mer på stipendiesidan

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen