Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Utbytet innebar praktik på “Enhet for Livsmestring,” där fick Hanna följa med till olika enheter och personer, över hela kommunen.

”Enheten hade hand om allt möjligt” förklarar Hanna. "Exempelvis medicinering, stödsamtal, städning, kroppslig skötsel och andra insatser.”

Kollage med ett selfie-porträtt av Hanna samt snötäckta berg

 

Hannas mål med utbytet var att utmana sig själv, lära sig nya saker och öka sin självsäkerhet.

“Jag hade en stark känsla av att jag ville testa något nytt och utvecklas som människa” säger hon. ”När jag fick den här möjligheten sa min magkänsla ja. Även fast jag kände mig obekväm och rädd, så visste jag att det var det här jag innerst inne ville.”

För Hanna blev praktiken givande, särskilt eftersom hon mött så mycket olika människor, både på praktiken och under fritiden. En viktig del av utbytet är att träffa och samarbeta med andra studenter, från ett annat land.

“Alla var välkomnande och hjälpsamma. Språket var inget hinder – norskan var lätt att förstå" säger Hanna. "Och engelska fungerade, när det behövdes.”

Väl hemma i Sverige igen ser Hanna fram emot att använda sina nya kunskaper i studierna och arbetslivet.

“Jag har nu en djupare förståelse för ämnet, inte bara inom Sverige utan också Norge” förklarar hon.

”I studierna ser jag det som en jättebra erfarenhet, eftersom jag har sett hur allt kan se ut i verkligheten. Alltså, att jag kan tillämpa de kunskaper jag har i praktiken. Och i arbetslivet känner jag mig mer självsäker. Jag är väldigt hoppfull över hur jag kommer kunna hjälpa folk i framtiden!”

Om du själv funderar på att åka på ett liknande utbyte har Hanna ett råd:

Gör det! Istället för att tänka på vad som kan bli fel, tänk på vad kan bli rätt” uppmanar hon. ”Det här är din chans till personlig och professionell utveckling! Oavsett vad som händer är du en erfarenhet rikare, du växer som människa och har med dig det här äventyret resten av ditt liv.”

Hanna tipsar även om att läsa på om stället du ska till. Vad kan man hitta på där? Själv passade hon på att resa runt. Bland annat till Keipen, Lofoten och Tromsö. ”Det är otroligt vackert där uppe!”

”Ett stort lycka till, till dig som väljer att åka dit eller till något annat ställe!”

Senast uppdaterad