Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Under sin tid utomlands utvecklade Hannah nya färdigheter och perspektiv. Hon tillbringade sin praktik på en neurokirurgisk enhet på det lokala universitetssjukhuset och hon kommer att minnas det hon lärde sig där för resten av sitt liv.

"Att åka utomlands och lära sig om kulturella skillnader inom vården var en mycket berikande och värdefull erfarenhet", säger hon. "Det sätter igång en process av kritiskt tänkande som jag tror är mycket viktig, både som student och som sjuksköterska i framtiden."

Träffa nya människor från hela världen

Innan hon åkte till Portugal var Hannah lite nervös över att känna sig ensam, eftersom hon skulle vara så långt hemifrån. Men väl på plats träffade Hannah många nya och fantastiska människor.

”Det förvånade mig hur många utbytesstudenter det fanns i staden, från hela världen. Jag träffade nya människor varje dag och alla var väldigt utåtriktade och vänliga”, säger hon.

Många av de hon träffade blev snabbt nya vänner. Och tillsammans har det skapar många nya minnen.

”Jag skapade många fina minnen, men de bästa är de spenderare tillsammans med andra eleverna i studentrummet. Vi tillbringade också mycket tid tillsammans med att upptäcka Coimbra och områdena i närheten.”

Språkförbristningar

Ett stort antal internationella studenter i Coimbra var definitivt en bonus, eftersom Hannah upplevde vissa utmaningar med att kommunicera med lokalbefolkningen. Språkbarriären visade sig vara den största utmaningen under perioden utomlands.

"Skolpersonalen, sjuksköterskorna på sjukhuset och lokalbefolkningen hade mycket begränsade engelska kunskaper", säger hon. ”Det gjorde det svårt att kommunicera och jag var ofta tvungen att ta hjälp av de andra eleverna som talade portugisiska. Som tur var hade jag två handledare på sjukhuset som talade engelska och var vana vid att ha internationella studenter.”

Att åka utomlands hjälper dig att växa

Hannah rekommenderar alla studenter att åka utomlands. Inte bara för den goda maten och det fina vädret, utan också för att det är en upplevelse som hjälper dig att växa som person.

"Att vara utomlands tvingar dig att bli mer självständig och fördomsfri", säger hon och ger några ytterligare råd. "Försök att lära dig om kulturen och språket innan du åker, eftersom det annars kan skapa hinder när du väl är där. När jag ser tillbaka är det något jag borde ha gjort - förberett mig mer innan avresa.”

Används i samband med att projekt har fått EU-finansiering.
Senast uppdaterad