Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Lina Gustavsson - Namibia (3).jpgUnder tiden på University of Namibia fick hon många nya minnen och vänner, men hon skaffade sig också ny, värdefull kunskap inom vårdområdet.

Lina beskriver sin utlandstermin som utvecklande, lärorik och som väldigt rolig. Detta gör det lite svårt att välja ett specifikt minne som det bästa.

"Jag vet att det är klyschigt, men det är verkligen omöjligt att välja ett", säger hon. "Jag åkte på safari, hoppade fallskärm och åkte fyrhjuling i sanddyner, bland mycket annat. Alla dessa minnen är fina men kommer att blekna i jämförelse med de som verkligen betydde något; de givande mötena med personal, elever och patienter på sjukhuset och förskolan. De kommer jag att bära med mig för alltid.”

Även om Namibia är ett land långt från Sverige, kände Lina sig hemma och tillfreds där. Delvis tack vare alla trevliga människor hon träffade.

"Befolkningen i Namibia är vänliga och nyfikna, så ingen dag är tråkig - om du inte vill att den ska vara det."

Tips till andra studenter

När Lina var i Namibia var en av utmaningarna det höga tempot.

"Att åka utomlands innebar att man studerade 150 % samtidigt som man reste och upplevde landet", säger hon. "Jag lade definitivt i en extra växel för att få tid till allt och det var helt värt det."

Så annat än att förbereda sig för ett hektiskt tempo när man är på utbyte, rekommenderar Lina att prata med studenter som varit utomlands för studier tidigare, och speciellt om de har varit i samma land som du planerar att åka till.

"De kan ge dig värdefulla tips och tricks, och även information som kan göra dig lättare och samtidigt motivera dig!"
Senast uppdaterad