Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hon beskriver resan som en av de mest fantastiska upplevelserna någonsin. Men det var inte utan några nerver hon lämnade Sverige för ett nytt land.

"Jag hade aldrig gjort något liknande förut, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig", säger hon. "Det tog några veckor innan jag kunde lokalisera mig på campus och få en uppfattning om gruppen med alla andra utbytesstudenter."

När Malin väl kände sig bekväm i sin nya miljö – med studier, nya vänner och så vidare – var hon redo för lite mer nya upplevelser.

"Ur ett geografiskt perspektiv ligger Malaysia bra till för att du lätt skal kunna ta dig till ett antal spektakulära destinationer", säger hon. "Jag har varit på fyra öar i Malaysia, sedan besökte vi också Sydkorea och Singapore."

Att resa har varit en stor del av Malins tid utomlands. Och några av hennes bästa minnen har spenderats under resan till Sydkorea.

Utbildnings- och kulturskillnader

Resan till Malaysia har förstås också innehållit en del studier. Själva skolan beskriver Malin som väldigt modern. Taylor's University är det mest prestigefyllda privata universitetet i Sydostasien.

Malin Eriksson - Malaysia (5).jpg

"Det finns uppenbara skillnader i hur undervisningen bedrivs här jämfört med resten av Europa", beskriver Malin.

Och det var inte bara i klassrummet saker och ting gick annorlunda till, jämfört med hemma i Sverige.

”Jag måste säga att kulturskillnaden var större än väntat”, säger Malin. "Men folk är väldigt vänliga och de flesta kan engelska eftersom Malaysia är en gammal brittisk koloni.”

Malin säger att dessa kulturella, och miljömässiga, skillnader utgav den största utmaningen under hennes tid utomlands.
”Det faktum att Malaysia ligger så nära ekvatorn, och allt vad det innebär, gör att det blir en enorm skillnad mot det svenska klimatet. Vilket jag inte var van vid”, säger hon. "Och när det gäller de kulturella skillnaderna var det till en början en utmaning att förstå och anpassa sig till reglerna, normerna och sättet att bete sig".

En stor möjlighet till utveckling

Malin Eriksson - Malaysia (8).jpg

När hon kommer tillbaka till Sverige kommer Malin att sakna alla människor hon träffat.

"Jag har träffat vänner jag kommer att ha för livet", säger hon. ”Alla utbytesstudenter blir som en enda stor familj. Vi har redan börjat planera återföreningsresor, där vi kommer att besöka varandras hemländer.”

Malin rekommenderar alla att passa på att åka utomlands under studietiden.

"En utbytestermin är så mycket mer än att bara plugga", säger hon. "Du kommer inte att få en bättre möjlighet att utveckla dig själv som person och dina engelska kunskaper, och att träffa underbara människor. Ta chansen att uppleva denna otroliga och oförglömliga resa.

Används i samband med att projekt har fått EU-finansiering.
Senast uppdaterad