Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Används i samband med att projekt har fått EU-finansiering.

Maskiningenjörsstudenten Oskar Andersson, reflekterar över sin omvandlande utbytesupplevelse i Madrid vid Universidad Carlos III de Madrid, UC3M. Han beskriver det som det bästa beslutet han har tagit under sina studier.

"Jag har besökt så många vackra platser, gjort så många nya saker och träffat så många extraordinära människor. Det var en fantastisk tid och definitivt den roligaste upplevelsen jag har haft sedan jag började studera."

Höjdpunkten av Oskars utbyte var alla de resor han gjorde, både inom och utanför Spanien. Särskilt veckan i Marocko och de många vandringarna, särskilt den till Manzanares el Real.

En av de största överraskningarna utbytesperioden bjöd på var öppenheten och vänligheten hos alla Oskar mötte. Trots språkbarriären var människor varma och öppna.

Men Oskar stötte också på utmaningar, särskilt den tidigare nämnda språkbarriären. Även om kurserna vid UC3M var på engelska, innebar språkförbistringarna att en del dagliga ärenden försvårades, så som översättning av dokument och kommunikation med lärare.

När Oskars lämnar Spanien kommer han mest att sakna de människor han träffat. Under skoltid och via Erasmus-evenemang knöt kan nära band med personer från olika länder, och att säga hejdå efter månader av gemenskap kan kännas jobbigt, beskriver Oskar. Han har skapat livslånga vänskaper och planerar att försöka träffa dem igen, i framtiden.

"Att träffa nya människor från hela världen, inte bara från Spanien, var det bästa med mina studier utomlands."

Senast uppdaterad