Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Philip McGeough Hänninen, Irland Digital medier

Philip beskriver sin tid utomlands som händelserik, intressant och något skrämmande. Och under sin tid utomlands har han fått många nya vänner, till och med vänner för livet.

"Vi har blivit så nära och vi gör i princip allt tillsammans", säger han.

Några av Philips bästa minnen från Irland har varit att utforska ön tillsammans med sina rumskompisar. "Särskilt Irlands västra och sydvästra kust", säger han.

"Vyerna vi såg var otroliga och vi hade så roligt när vi utforska Irlands olika byar och städer."

Philip har också lärt känna öns vänliga människor och de familjära samhällena.

"Varje lördag i staden jag bor har de en marknad, där lokala bönder och fiskare säljer varor. Ibland delar de till och med ut gratis lunch.”

Hinder och uthållighet

Irland är just nu drabbat av en bostadskris, som såklart även påverkar studentbostäder – och i förlängningen Philip.

”Min största utmaning var att hitta ett boende under min termin här, jag gick på olika pubar och pratade med folk, med det enda syftet att hitta ett boende. Det löste sig till slut, för efter ett par dagar blev jag kontaktad om ett rum som var ledigt.”

Men Philip säger, som ett tips till studenter som vill åka utomlands, att "uthållighet är viktigt, det kommer att finnas hinder på vägen, som en nationell boendekris."

"Så var ihärdig, för det kommer att vara värt det i slutändan. Var inte heller rädd för att skaffa nya vänner."

Senast uppdaterad