Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

VAD ÄR IAESTE?
IAESTE står för International Association for the Exchange of Students for Technical Experience och förmedlar internationell praktik för studenter och rekryterar kvalificerade praktikanter för företag och myndigheter. Studenter får praktisk utlandserfarenhet inom sitt ämnesområde. Organisationen är främst inriktad på teknik, naturvetenskap och arkitektur, men har även studenter inom exempelvis ekonomi och marknadsföring i sitt nätverk. IAESTE finns representerade i över 80 länder och i alla världsdelar.

VAD KAN DU SOM HV-STUDENT GÖRA?

Du som HV-student kan ansöka om internships via IAESTE under vilken del av din utbildning som du själv väljer, och i många fall även efter avslutad examen (inom ett år efteråt). Det finns möjlighet att söka både kortare sommarpraktik och längre internships som spänner över en eller två terminer. Dessa kan även många gånger kombineras med exjobb om programansvarig på ditt lärosäte samtycker.

HUR FUNKAR DET?

Platserna förmedlas inte av Högskolan Väst.

Ansökan sker direkt till IAESTE. Läs mer om hur du ansöka på IAESTEs webbsida.

IAESTE på din destination hjälper till att ordna boende, och kommer att bjuda in dig till olika sociala aktiviteter. Du får även hjälp med allt administrativt, såsom att söka visum, arbetstillstånd och öppna bankkonto. 

De flesta praktikplatser har engelska som huvudspråk. I vissa fall förekommer andra språkkrav, vilket i så fall framgår av platsbeskrivningen.

VAD KOSTAR DET?

Alla IAESTEs platser är betalda. Praktiklönen varierar men ska alltid åtminstone räcka till mat och uppehälle. Ersättningsnivåerna är beroende av vilken arbetsgivaren är och i vilket land det handlar om.

Senast uppdaterad