Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hej Anna, hur kom du i kontakt med ISEP?

- Det gjorde jag när jag undersökte de olika sätten för att plugga utomlands via högskolan. Jag ville åka utanför Europa och då var ISEP det bästa alternativet.

Hur gick det till när du sökte?

- Jag hittade mycket information på hv.se och pratade även med koordinatorn för utlandsstudier på min institution. ISEP-koordinatorn på International Office gick igenom min ansökan och förklarade hur allt skulle gå till.

Beskriv din studietid i Kanada?

- Kanada är ett mycket trevligt land. Kanadensarna är extremt snälla, hjälpsamma och välkomnande, de vill verkligen att man trivas under sin tid i Kanada.

- Själva studierna var lite annorlunda än på Högskolan Väst, jag läste 5 kurser parallellt och vi hade tentor och hemuppgifter utspridda under hela terminen. Det tog några veckor innan man satt sig in i deras studierytm men sedan gick det bra. Jag klarade alla mina kurser utan några större problem. Engelskan var inte heller något bekymmer.

- För oss internationella studenter ordnade universitet en massa olika aktiviteter och utflykter, vi var bland annat på hockeymatcher, åkte skidor, gjorde icefishing och vandrade i fjällen.

- Jag lärde känna många internationella studenter från hela världen men lyckades också komma kanadensarna nära. Hade tre underbara Kanadensiska" room mates" som visade mig den riktiga Kanadensiska livsstilen.

Ekonomin kring ISEP är lite speciell – hur har det fungerat tycker du?

- Bra! Jag betalade en summa till Högskolan Väst i Sverige innan jag åkte och fick sedan universitetsavgift, boende och mat betalt av universitetet i Kanada.

Vad tar du med dig tillbaka från din tid i Kanada?

- Massa underbara minnen, vänner utsprida över hela världen, och kunskaper både från studierna och från alla nya erfarenheter av att flytta till ett främmande land.

Råd till andra studenter som funderar på att studera utomlands via ISEP?

- Go for it! Du är säker på att du kommer till ett bra universitet och du får hjälp både när du söker och på plats om det händer något. Jag är så glad att jag åkte iväg, så ta chansen du med!

Senast uppdaterad