Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Informatik med inriktning mot AIL utgår från studier av teknologi, information och människor. Detta innefattar kunskapsintressen kring design och användning av IT och digitalisring som är inriktat mot att stödja lärande, kunskap och samarbete i olika typer av verksamheter. Särskilt fokuseras kompetens och lärande i relation till förändring och interaktion i samband med digitalisering.
Målet med kursen är att man ska få en fördjupad förståelse för ämnet informatik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande (IAIL) samt hur forskning och utveckling bedrivs inom ämnet. I kursen kommer vi uppmuntra egna initiativ och studier kopplat till projekt och avhandlingsarbete där ovanstående frågeställningar kan aktualiseras och problematiseras. Kartläggning av aktuella IAIL studier samt relaterad forskning ingår. Seminarier och sk short-papers ingår som arbetsmoment löpande examination i kursen.

FAKTA


NIVÅ

Forskarnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Behörig är den som är antagen till utbildning på forskarnivå inom ämnet informatik med inriktning mot AIL eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2020

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2019

ANMÄLNINGSKOD

HV-22200

START/SLUT

Från v.14 2020 till v.23 2020

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se