Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fem studenter som pratar med varandra inne på campus. Foto.
Välkommen till forskarutbildningskursen Kvalitativ innehållsanalys, 4 hp, hösttermin 2023! Kvalitativ innehållsanalys är en strukturerad metod för att beskriva och tolka innehållet i en text. Kursen ges 27–29/9 och 30/11–1/12 på Campus, Högskolan Väst.
Den första veckan introduceras metodens epistemologi, centrala kännetecken och användbarhet. Dessutom ges möjlighet att öva och utveckla färdigheten att genomföra egen analys. Vi diskuterar också metodologiska utmaningar och trovärdighet i relation till metoden. Den andra veckan ägnas åt obligatoriska examinationsseminarier och tillfälle att ställa och reflektera över ”frequently asked questions.”
Examinationen består av att i par genomföra en kvalitativ innehållsanalys av en egen eller en ”lånad” text, och att skriva en individuell metoddiskussion.
Vänlig hälsning Ulla Hällgren Graneheim och Eva Brink

FAKTA


NIVÅ

Forskarnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Behörig är den som är antagen till utbildning på forskarnivå inom ämnet AIL eller inom utbildning på forskarnivå med annan relevant inriktning.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2023

HÖST 2023

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

17 september 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-74849

START/SLUT

Från v.39 2023 till v.48 2023

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter