Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Varför ska man söka magisterprogrammet i informatik?

- Magisterprogrammet ger avancerade kunskaper som är relevanta för informatikerns framtida yrke i näringslivet, till exempel vad näringslivet använder sig av  för system, hur systemutvecklingsprocesser ser ut och hur man kan analysera organisationer och reflektera kring problem på arbetsplatsen med hjälp av systemen.
- Jag kan rekommendera alla studieintresserade inom Informatik att läsa magisterutbildningen. Magisterutbildningen skapar ett tillfälle för studenten att interagera med övriga studenter och kunskapstörstiga lärare som gör sitt bästa för att studenten skall lyckas.

Vad lockade med forskarstudier?

- Rent kunskapsmässigt är magisterutbildningen också en förberedelse inför forskarutbildning. Men personligen var jag under magisterstudierna inte fullt ut inställd på doktorandstudier.  Efter att ha arbetat som systemutvecklare ett tag efter magisterstudierna kände jag att arbetet blev monotont och ville tillbaka till den intellektuella kontexten. Jag saknade studierna när jag jobbade. Sedan ledde det ena till det andra. Ungefär ett halvår efter att jag var klar på magisterprogrammet blev jag tipsad om att det fanns en doktorandtjänst att söka. Ämnet intresserade mig, jag sökte, fick tjänsten och kom igång ordentligt med doktorandstudierna i början av 2014.

Senast uppdaterad