Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hur kommer det sig att du har valt att studera till lärare?

- Jag valde det här programmet eftersom jag gillar idén med att hjälpa barn utveckla sin intellektuella fattningsförmåga och upptäcka sin egen potential, säger Salote.

Hur kommer det sig att du har valt kombinationen svenska och svenska som andraspråk?

- Väst erbjöd från början geografi som en andraämne men det ställdes in när jag kom in så mitt andra alternativ var SVA. Jag tror att jag kan relatera till SVA-elever eftersom jag gick igenom denna process när jag tvingades lära mig språket år 2012, så jag kan till en del förstå vilka svårigheter som kan uppstå när man lär sig svenska.

Hur har studietiden varit hittills?

- Det har varit underbart hittills lärarna är tålmodiga och hjälpsamma, särskilt SVA-lärarna som har hjälpt oss att utöka vår kunskap när det gäller att jobba med invandrarelever i gymnasiet.

Hur är en lärare i svenska som andraspråk?

SVA-lärare bör vara öppna, tålmodig och tolerant eftersom de möter så många olika studenter med olika kulturer i klassrummet. Bra på att hantera stress. De bör vara villiga att se saker ur olika perspektiv hela tiden eftersom dessa individer har olika förmåga att lära sig ett nytt språk.

Vad vill du göra i framtiden?

Börja jobba omedelbart, antingen som engelska- eller SVA- lärare och se vart det bär hän från det, säger Salote.

Senast uppdaterad