Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

– Jag kom fram till att jag vill ha ett socialt arbete. Jag vill träffa nya människor samtidigt som jag inte vill att det ska bli för rutinartat som det kan bli om man bara sitter på ett kontor hela tiden, förklarar Jesper.

Därför tyckte Uddevallasonen att ämneslärare var en perfekt matchning för honom. – Det är ingen i min släkt som är lärare så jag följer inte i någons fotspår. Därför känner jag att det är något som just jag brinner för eftersom jag inte har blivit påverkad av någon annan.

Jesper bor ungefär ett stenkast från högskolan och lyfter fram bostadsgarantin som en av anledningarna varför han valde Högskolan Väst. Att han valde att utbilda sig till just lärare motiverar han så här: – Det är en investering för att få jobb sen. Det finns mycket lärarjobb samtidigt som det är ett yrke som alltid kommer att behövas!

Som huvudämne har Jesper valt svenska. – Jag vet faktiskt inte varifrån intresset kom. Det var egentligen efter skolan som jag på allvar började intressera mig för det svenska språket, berättar han.

Var ser du dig själv om tio år?

– Då jobbar jag på ett gymnasium i närheten av Uddevalla. Det hade varit idealet, för då har jag nära till familjen och allt annat jag behöver, avslutar Jesper med ett leende.

Senast uppdaterad