Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

– Jag förstod att det är helt rätt yrke för mig. Barn ger så mycket glädje och energi. Jag gillar att jobba med skapande och att ta del av barnens fantasi och nyfikenhet. I deras värld finns inget rätt och fel. Jag trivs också med att jobba i arbetslag – det gör att man lär sig nya saker och utvecklas hela tiden.

Praktik ger olika erfarenheter, Gabriella är i slutet av sin utbildning och mycket nöjd med både den teoretiska undervisningen och praktikperioderna.
– Att kombinera teori med praktik på fyra olika förskolor har varit väldigt lärorikt. Det finns så många olika sätt att jobba på och det kan faktiskt variera mellan två avdelningar på samma förskola. Praktiken har gett mig möjlighet att reflektera över vad jag tycker är bra och inte.

Kompletterar med introduktionsår

Gabriella är speciellt intresserad av en italiensk pedagogik för förskolebarn och hon har valt att göra sitt examensarbete på en förskola i Lidköping som jobbar med den inriktningen. Examensarbetet handlar om den pedagogiska miljöns betydelse för barnets lärande.
– Efter utbildningen ska jag komplettera med ett introduktionsår för att få min lärarlegitimation. Tack vare kontakter jag fått under praktiken, har jag redan ett vikariat på gång inom Trollhättans stad. Arbetsmarknaden ser ljus ut för förskollärare. Just nu kan jag tänka mig att jobba i förskolan hela livet. Men jag kan också välja att arbeta i en förskoleklass. Att vara lärare för barn är det bästa yrket, tycker jag, säger Gabriella.

Senast uppdaterad