Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Martin Wennberg

Martin undervisar i samtliga ämnen i årskurs 1–3, men fokus ligger på läs-, skriv- och matematikundervisning.
– Det är viktigt att vara tydlig i sina instruktioner och i genomgångar. Övertydlighet är nyttigt för eleverna. En tydlig struktur över undervisningen och fasta rutiner är också viktigt för att eleverna ska må bra och ha så bra förutsättningar som möjligt för att utvecklas, säger Martin.

– Det är fantastiskt spännande och roligt att arbeta med barn och att vara en viktig del i deras liv och utveckling. Jag känner att jag gör något betydelsefullt, vilket var viktigt för mig i mitt beslut att studera till lärare. Martin tycker att det är ett yrke där man hela tiden måste utvecklas, vilket är en stimulerande drivkraft.

– Den största utmaningen med att vara lärare är att hela tiden hitta lagom stora utmaningar för varje enskild elev. Oavsett var han eller hon befinner sig i sin utveckling. Martin upplever att läraryrket är relativt fritt.

– Som klasslärare har jag stor möjlighet att själv kunna styra över min arbetstid, utöver själva undervisningen. Vissa veckor har jag gott om tid för planering och utvärdering. Andra veckor är jag mer uppbokad för olika möten. Men variationen är en del av tjusningen med jobbet, säger Martin.

Senast uppdaterad