Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vad var det bästa med utbildningen?

Sofia: Jag skulle säga bredden och att det finns valmöjligheter.
Carl: Jag gillar att den är så flexibel och man kan bli många olika sorters mäklare. Daniel: Det är bra att den ger både en allmän kandidatexamen i nationalekonomi men också möjlighet att nischa sig mot sitt intresse.

Vad tror du att du kommer att ha mest nytta av?

Sofia: Eftersom jag jobbar som fastighetsmäklare sedan ett par månader märker jag att vissa kurser varit mer nyttiga. Till exempel byggteknikkursen – den klarar man sig inte utan! Det är fascinerande att jag kan svara om jag blir ifrågasatt vid till exempel besiktningar.
Carl: Att jag har lärt mig att kritisk granska det mesta, till exempel statistik. Jag litar inte på statistik längre. Jag är överhuvudtaget mer skeptisk till information och mer källkritisk.
Daniel: Det känns som jag utvecklat mitt sätt att se på saker. Jag har ett annat tänk. Ett vuxnare tänk. Jag tar till mig saker på ett annat sätt nu.

Om du summerar studietiden – vad säger du då?

Sofia: Det har varit jättekul! Härligt att leva studentliv och att få vara med om det. Det är ett speciellt liv trots allt. Jag flyttade hit redan efter två veckor för att jag kände att jag ville leva mer aktivt här i Trollhättan på kvällar och helger.
Carl: Jag fortsatte att pendla från Göteborg så för mig är studietiden lite synonymt med tågresor. Men visst har det varit roligt och förstås lärorikt.
Daniel: Jag flyttade ju hit från Stockholm men det har fungerat bra – jag har trivts. Men det har varit lite upp och ner och lite varierande beroende på kurs och föreläsare. Men jag ångrar inte mitt val. När vi skiljs väntar examensfest på en av stans restauranger. Dags att rätta till kavajen och träffa kurskompisarna en sista gång. Och att säga hejdå för nu. Nu väntar arbetslivet

Vad ska du göra nu?

Sofia: Jag fick jobb redan under sista terminen, på Husman och Hagberg i Kungsbacka. Ja, egentligen började jag redan förra sommaren. Jag hoppas jag kommer att vara kvar där länge än.
Carl: Jag har några kurser kvar så i höst ska jag läsa klart dem. Jag bor kvar i Göteborg och vill jobba där. Kanske på en bank med försäkringsdelen inom liv- och pensionsområdet. Det området är mer komplicerat idag och ganska outvecklat så där behövs det spetskompetens.
Daniel: Jag kommer att flytta tillbaka till Täby utanför Stockholm. Faktiskt redan till helgen. Jag söker jobb för fullt och vill gärna jobba som rådgivare inom försäkring. Kanske på ett större försäkringsbolag eller bank.

Senast uppdaterad