Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

– Jag har alltid gillat att skruva och vill veta hur saker och ting fungerar så det kändes självklart att jag skulle läsa något tekniskt. Maskiningenjör är dessutom bland de bredaste ingenjörsinriktningarna så det kändes helt rätt, säger Alexandra.
Trots att Alexandra kommer från Trollhättan var det inte självklart om hon skulle stanna i hemstaden eller inte.
– Det var Co-open som avgjorde mitt val av utbildning. Jag kände att det var jätteskönt att kunna få möjligheten att komma ut och jobba lite. Det är också många arbetsgivare som söker nyutbildade ingenjörer med arbetserfarenhet och där är ju Co-open jättebra.

Jobbar på GKN

Utbildningens Co-opperiod har gett Alexandra möjligheten att arbeta på GKN Aerospace – ett ställe hon stortrivs på.
– Flyg har allt varit en stor grej för mig. Jag tycker att motorer i alla dess slag är roliga. Alla på GKN har också varit väldigt hjälpsamma så man har kommit in i arbetet snabbt.

Alexandra tycker det är skönt med den variation och de pauser som Co-opplatsen erbjuder i studierna. Men vad exakt en maskingenjör sysslar med är dock inte alltid så självklart har hon upptäckt.

– Man får ofta frågan ”Vad kan du jobba med?” och det är egentligen jättesvårt att svara på eftersom det är så brett. Man kan hålla på med ekonomi, sitta med i produktionen eller rita för att nämna några exempel, förklarar Alexandra.

Skulle du kunna rekommendera utbildningen?

Definitivt. Jag tycker den är jättebra. Det är också kul att se spridningen i klassen med studenter från hela Sverige.

Senast uppdaterad