Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vem riktar sig programmet till?

- Alla som är intresserade av att arbeta med människor och vill förstå hur vi fungerar i våra yrkesmässiga relationer och dess påverkan på våra arbetsplatser.

Varför tycker du man ska utbilda sig till personalvetare?

- En personalvetare  är en nyckelperson i mötet mellan människa och organisation i dagens arbetsliv. Man kan bidra inom en rad olika funktioner beroende på intresse och inriktning. Det kan handla om personal- och organisationsfrågor, men också om förändrings- och verksamhetsutveckling och de regelverk som organisationer och företag styrs av. Man kan arbeta på flera nivåer i en organisation och idag ingår ofta personalarbete och HR-funktionen i arbetet med övergripande strategiarbete och verksamhetsplanering.

Har du några tips ifall man är osäker på vilken inriktning man ska välja?

- De båda inriktningarna har en stor del gemensamma kurser när det gäller de grundläggande kunskaper som en personalvetare behöver. I den arbets- och organisationspsykologiska inriktningen har vi ett större fokus på de psykologiska processer som påverkar människor i arbete, såsom människors personlighet, hur vi fungerar i sociala sammanhang och hur vi som individer påverkas av arbetslivet inom en rad områden. I inriktningen mot arbetliv och hälsa erbjuds mer fokus på hälsoaspekter och lärande i arbetslivet och hur dessa kan bidra till att förebygga och hantera arbetsmiljön på våra arbetsplatser. Ta en titt på de båda programbeskrivningarna och känn var din nyfikenhet kittlar mest.

Träffar man dig under utbildningen?

-  Under utbildningen kommer du träffa mig många gånger, som lärare och kursansvarig i flera kurser.

Senast uppdaterad av Kommunikationsavdelningen