Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fia Kempe

Fia uppskattar utbildningens bredd.
– Vi läser både vårdvetenskap, socialt arbete, kriminologi och psykiatri för att få spetskompetens inom alla områden. Något jag tycker behövs inom psykiatrivården idag. Detta är ett fantastiskt program som borde vara standard för alla som ska jobba med omvårdnad och socialpsykiatri inom psykiatrivården.

Det bästa med utbildningen är ändå praktikperioderna säger Fia.
– Psykiatri är ju ett område som man inte enbart kan läsa sig till. Vi jobbar med människor och alla människor är unika och reagerar på olika sätt. Därför är det extra viktigt att få komma ut i verkligheten och prova det man har läst om.

Fia har praktiserat både inom psykiatrins dagliga verksamhet och på behandlingshem. – Det har varit oerhört värdefullt att få träffa alla fantastiska människor inom den psykiatriska vården. Både personal och patienter. Min senaste praktik har dessutom lett till en anställning i sommar.

Utbildningens bredd innebär att studenterna kan jobba inom flera olika områden efter examen. Fia ser sig själv arbeta med allt ifrån vård på anstalter och häkten till kurator på slutna psykiatriska avdelningar.
– Jag ser inga begränsningar för vad jag kan arbeta med och det är härligt.

Förutom psykiatri brinner Fia även för musik. Hon sjunger och spelar i ett band och har ett stort intresse för musikterapeutisk verksamhet.
– Oavsett var jag kommer att jobba så ser jag att musiken kommer vara en del av vårdarbetet. Jag tror på musikens helande kraft och kan se mig som musikterapeut i framtiden. Genom musiken vill jag bidra med positiv energi inom vården, säger Fia.

Senast uppdaterad