Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Lärare och två studenter samtalar. Foto
Beskrivning
Kursen ger en introduktion till additiv tillverkning av metall med laserstrålning. Kursen ger en översikt över lasermaskiner, laserstrålestyrning och användningen av laserstrålar för Additive Manufacturing (3D-printing) processer. Korrekt användning av utrustning kommer att diskuteras tillsammans med att upptäcka möjligheterna med processdesign. Påverkan av process- och materialparametrar kommer att diskuteras, utvärderas och testas i laboratoriet vid Högskolan Väst. Övervakningsanordningar och deras möjligheter och begränsningar för inline processobservationer och kontroll kommer att introduceras. Kursen ges huvudsakligen via distansundervisning i en flexibel, nätbaserad form med två fysiska träffar. Vissa kursträffar är obligatoriska. Du kommer att dra nytta av kursen om du vill lära dig om lasern som verktyg och dess användning för Additive Manufacturing som en ytterligare aspekt till dina tidigare teoretiska kunskaper eller praktiska erfarenheter.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, blankett finns på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Godkända kurser om 90 hp inom ämnesområdet teknik varav minst 15 hp på nivå 61-90 hp eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-25017

START/SLUT

Från v.11 2025 till v.16 2025

EXTRA INFORMATION

Undervisning genomförs med två schemalagda föreläsningar på Campus, övriga föreläsningar genomförs via Zoom.
Studera på distans
Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Kursplanen är ej publicerad