Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kurs webbild
Medieanvändarnas ökande delaktighet och nya medievanor förändrar förutsättningar och betydelse hos både nya och gamla medier. Gränserna mellan medieplattformar luckras upp och idag står nätet för en stor del av vår konsumtion av rörlig bild.
Syftet med kursen är att vidga det filmvetenskapliga begreppet i dagens digitala medielandskap. Vi går här igenom betydelsen av den digitala revolutionen för den rörliga bilden som medium, och det paradigmskifte detta har inneburit. Kursen kommer även att ge en kortfattad översikt av filmens inträde i den digitala eran och dess konsekvenser för nutida distribution- och filmproduktionsprocessen.
Kursen kan läsas både som enskild fristående kurs, eller tillsammans med Introduktion till filmvetenskap, Filmens historia och Filmgenrer (vardera om 7,5 hp), vilket motsvarar en grundkurs i filmvetenskap (30 hp) som ger behörighet till vidare studier i ämnet.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2019

VÅR 2020

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2018

ANMÄLNINGSKOD

HV-12023

START/SLUT

Från v.14 2019 till v.23 2019

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Kursen ges helt nätbaserat. Allt är inspelat och man tar del av allt material när man själv önskar via lärplattformen Canvas. Seminarium via diskussionsforum, går också att anpassa till när man har tid. Kursen examineras genom inlämningsuppgifter och hemtentamen.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Margareta Borg Stefan Tidlund

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se