Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kursen ger dig i grunden inom digital bildbehandling och bildpåverkan. Du kommer att möta teorier kring digital grafik, färg, typografi, bildfångst och skillnaden mellan digital och analog grafikhantering. Kursen har också en hel del praktiska inslag där du får träna dig i digital bildbehandling med fokus på bearbetning och form. Digital grafik är helt nätbaserad och du följer kursen via din dator och bredbandsuppkoppling. Kursen ligger också till grund för fördjupande studier inom 2D- och 3D-grafik.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2019

HÖST 2019

VÅR 2020

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2018

ANMÄLNINGSKOD

HV-12378

START/SLUT

Från v.04 2019 till v.13 2019

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Alla föreläsningar är inspelade och går att se när som helst så snart de är publicerade. Vi kommer att använda ett forum för kommunikation mellan lärare och studenter. Det finns ett schema som anger tempo på kursen och inte minst när uppgifter ska lämnas in men det går alltid att lämna in uppgifter tidigare. På kursen DIG100 förekommer inga grupparbeten. För att hantera kursen krävs tillgång till dator och uppkoppling. Följande programvaror krävs för att fullfölja kursen; Adobe Photoshop och Adobe InDesign. Det är också en fördel att ha tillgång till en digital systemkamera. Inga tillfällen i schemat är live eller kräver mikrofoner och program för videokonferens. Kursen består för närvarande av sex uppgifter som löses enskilt men vi kommer att arbeta med feedback och ge kommentarer tillsammans. Alla uppgifter bedöms vid kursens slut. En uppgift består av en praktisk del och skriftlig del.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Margareta Borg

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se