Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Studenter sitter och pratar med varandra utanför högskolans entré. Foto.
Detta är en av två kurser i engelska nivå 1-30, på vardera 15 hp, som tillsammans ger en fullständig 30 hp grundkurs i engelska.
Den andra kursen på nivå 1-30 heter ”Engelska (nivå 1-30): Språkkunskap och språkfärdighet, 15 hp, ENS110”.
Kurserna ges på halvfart och kan läsas i valfri ordning eller parallellt. Dessa kan även kombineras med kurser på nivå 31-60 och nivå 61-90 på Högskolan Väst och användas i olika typer av examina, såsom kandidatexamen eller ämneslärarexamen genom KPU.
I denna kurs får du inblick i många delar av världen där engelska är ett framträdande språk. Du läser om olika kulturer och studerar litteratur och andra former av berättande, såsom film, från flera engelskspråkiga länder. Kursen ger en större förståelse för de kulturella sammanhang där engelska används idag och belyser centrala aspekter av kolonial och postkolonial historia. Vi övar även på att analysera litterära texter och teman, och på att presentera dessa muntligt och skriftligt.
Våra kurser i engelska ges helt online och har ett asynkront upplägg, vilket innebär att uppgifter utförs inom vissa tidsramar snarare än vid schemalagda tillfällen. Detta gör kursen möjlig att läsa även om man exempelvis befinner sig i en annan tidszon. Det ingår inga obligatoriska schemalagda träffar, vare sig på campus eller online.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet samt godkänt resultat i följande kurs: Engelska B/Engelska 6

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2023

HÖST 2023

VÅR 2024

VÅR 2024

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

17 april 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-50010

START/SLUT

Från v.35 2023 till v.02 2024

EXTRA INFORMATION

Fler kurser inom samma ämnesområde hittar du här
Studera på distans

Undervisningen på utbildningen sker på engelska

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Ulrika Andersson Hval