Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Den här kursen ger grundläggande kunskaper om engelska i världen. Idag är engelska ett globalt kommunikationsspråk, och det blir viktigare och viktigare att kunna delta i den globala konversationen. I den här kursen utvecklar du din förmåga att uttrycka dig på engelska, och du lär dig hur språket är uppbyggt. Du får också inblick i de många olika kulturella sammanhang där engelska är framträdande. I kursen läser du om olika kulturer och du studerar litteratur från många olika engelskspråkiga länder. Genom att läsa kursen få du en större förståelse för språket som alltmer dominerar internationell kommunikation.
  • Utbildningen ges nätbaserad
  • Utbildningen förutsätter grundläggande datorvana samt tillgång till internet och e-post
  • Internetanslutna PC:s, grupp- och studierum, teknisk och administrativ support finns på närmaste lärcentrum.
Alla distanskurser i engelska vid Högskolan Väst ges helt online, utan sammankomster.
Studera på distans
Kursen är helt nätbaserad och har inga fysiska träffar.
Det är viktigt att alla har tillgång till kurslitteraturen från kursstart.
Information om kursen finns på kursens sida på lärplattformen och mycket information skickas också via student-eposten som alla har tillgång till via sitt studentkonto. Det är viktigt att man läser all information på lärplattformen noga och kontrollerar sin student-epost ofta.
Inspelade föreläsningar förekommer, och de kan tas del av via kursens sida i lärplattformen.
Seminariediskussioner sker via lärplattformen, där studenter ska delta i obligatoriska diskussioner på diskussionsforum. Det finns ett veckovist schema för dessa diskussioner, så tid på dygnet har ingen betydelse.
Studenter delas in i grupper vilka diskuterar kursmaterialet. Det är obligatoriskt att delta, men diskussionsforumen är skriftliga, så tid på dygnet har ingen betydelse.
Kursen examineras genom deltagande i diskussioner, inlämningsuppgifter av olika slag, samt hemtentamina.
I kursen används filmade presentationer och lektioner, samt länkar till inspelade filmer, t ex Youtube, och även Officepaketet. För att delta krävs en bra internetuppkoppling samt tillgång till Officepaketet med Word och Power Point. Officepaketet kan laddas hem kostnadsfritt av Högskolan Västs studenter.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet samt godkänt resultat i följande kurs/kurser: Engelska B. (Områdesbehörighet 2 / A2)

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans