Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Dagens audiovisuella medier har en rik bakgrund, vilken utforskas i denna kurs där vi går igenom filmens historia utifrån tekniska och estetiska landvinningar, branschvillkor och publikaspekter. Fokus ligger på filmens roll som kulturbärare, samhällsspegel och underhållningsform. Genom såväl breda historiska linjedragningar som närstudier av vissa utvalda kreativa miljöer får du en grundläggande förståelse för hur dagens audiovisuella kultur har formats.
Kursen kan läsas både som enskild fristående kurs, eller tillsammans med Introduktion till filmvetenskap, Fimgenrer och Den rörliga bilden i det digitala samhället (vardera om 7,5 hp), vilket motsvarar en grundkurs i filmvetenskap (30 hp) som ger behörighet till vidare studier i ämnet.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2020

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2020

ANMÄLNINGSKOD

HV-12096

START/SLUT

Från v.46 2020 till v.02 2021

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Kursen ges helt nätbaserad. Det är förinspelade föreläsningar som publiceras på Canvas löpande under kursen och de kan man ta del av när man vill. Det kommer att vara en inlämning och seminarium varannan vecka, på diskussionsforum där studenterna kan kommentera och diskutera varandras alster, samt få feedback från oss lärare. Ej obligatoriskt, men starkt rekommenderat! En hemtentamen är det som examineras. Teknik som används är Youtube, forum på Canvas, eventuellt Skype. (Allt är inte helt klart ännu.)

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Margareta Borg

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se