Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Lärare och två studenter samtalar
Kursen är en introduktion till automationsområdet för produktionstillämpningar. Den fokuserar på PLC och ger en översikt över hur alla komponenter så som bussar och givare i maskiner kopplas samman till ett automationssystem.
Kursen består av föreläsningar, distansövningar med PLC och övningar i automationslaboratoriet på Produktionstekniskt Centrum (PTC).
Detta är första kursmodulen inom industriautomation och det går sedan att bygga vidare med ytterligare kurser.
Kursen lämpar sig för dig som på något sätt kommer i kontakt med automation inom produktion och som önskar få en förståelse för de olika delkomponenterna. Du arbetar till exempel som operatör, produktionstekniker, service- och underhållstekniker, produktionsledare, inköpare av utrustning eller liknande

OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. 

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Utbildningar
  • Språk
  • Påskrift av din närmaste chef

Använd gärna vår mall för meritförteckning:

cv-mall.docx

Exempel på hur du fyller i meritförteckning

cv-mall-exempel.docx

SCHEMA

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Fullgjorda kursfordringar om 180 hp inom elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus