Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Den här kursen är en fortsättning på industriautomation 1, och ger en insikt i hur ett automationssystem programmeras. Den fokuserar på PLC och ger en mer detaljerad bild av hur ett modernt automationssystem fungerar.
Kursen består av föreläsningar, distansövningar med PLC och övningar i automationslaboratoriet på Produktionstekniskt Centrum (PTC). Detta är andra kursmodulen inom industriautomation och det går sedan att bygga vidare med ytterligare en kurs. Kursen kommer att belysa hur olika sätt att programmera påverkar komplexiteten, felsökningsmöjligheter, återanvändbarhet, säkerhet. Kursen behandlar även delar av den internationella standarden för programmering som kan hjälpa dig i din vardag för att skapa bättre automationslösningar. Den kunskapen behövs för att få en djupare förståelse för hur ett automationssystem programmeras och hur standarder, bibliotek kan effektivisera felsökning, implementering och ombyggnad.
Kursen lämpar sig för dig som på något sätt kommer i kontakt med automation inom produktion och som kommer att medverka vid kravsättning, felsökning eller har produktions eller automationsansvar.

Industri och akademi

Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för Prodex projektet. Prodex syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömingen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Utbildningar
  • Språk
  • Påskrift av din närmaste chef

Använd gärna vår mall för meritförteckning:

cv-mall.docx

Exempel på hur du fyller i meritförteckning

cv-mall-exempel.docx

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Fullgjorda kursfordringar om 180 hp inom elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande.
Grundläggande behörighet samt godkänt resultat från följande kurs/kurser:
IND600-Industriautomation I eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2020

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2019

ANMÄLNINGSKOD

HV-43434

START/SLUT

Från v.17 2020 till v.22 2020

EXTRA INFORMATION

Distansutbildning med ett antal sammankomster i Trollhättan

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se