Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kursen är en fortsättningskurs på Industriautomation 2.

Kursen vänder sig till dig som redan arbetar med industriautomation men som önskar fördjupa kunskaperna och följa med i den pågående utvecklingen.

Kursen kommer att ge fördjupad kunskap om det forsknings- och utvecklingsarbete som fortgår inom industriautomation med fokus på programerbara styrsystem (PLC). Utbildningen kommer även att vara en fördjupning inom metodkunskaper inom automation med inriktning mot programeringsstandarden IEC 61131-3. Efter avklarad kurs kommer studenten att ha ökad färdighet i deltagande av utvecklings- och forskningsarbete, visa insikt om olika kommunikationsprinciper och kommunikationsstandarder samt förstå principer och tekniker för säkerhets-PLC och vikten av dessa för människans roll inom industriautomation.

OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömingen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Utbildningar
  • Språk
  • Påskrift av din närmaste chef

Använd gärna vår mall för meritförteckning:

cv-mall.docx

Exempel på hur du fyller i meritförteckning

cv-mall-exempel.docx

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Fullgjorda kursfordringar om 180 hp inom elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande. Godkänt resultat från följande kurs/kurser: xx8986 - Industriautomation II, 2.5 hp eller motsvarande

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2020

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2019

ANMÄLNINGSKOD

HV-33143

START/SLUT

Från v.17 2020 till v.22 2020

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se