Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två studenter som pratar med varandra utanför campusbyggnad. Foto.
Begreppen Internet of Things (IoT), smarta fabriker och automatisering, innebär nya möjligheter till generering av stora mängder data. Aspekter på insamling av sådan data som benämns Big Data fokuserar volym, hastighet, variationer, och hur datan värdera och benämns. Området Big Data kan beskrivas som ett nytt ämnesområde under utveckling som skapar nya strukturer och tekniska lösningar och vilket innebär nya sätt att navigera i och arbeta med datan. Denna kurs ger en introduktion till området Big Data och går övergripande igenom och förklarar tekniker kopplade till Big Data. Vi går igenom principerna för NoSQL-databaser som vanligtvis används i Big Data-lösningar samt utvecklar huvudprinciperna för Big Data-analyser.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för Prodex projektet. Prodex syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

SCHEMA

12 oktober kl. 13.15 - 15.00, zoom
19 oktober kl. 13.15 - 15.00, zoom
26 oktober kl. 13.15 - 15.00, zoom
2 november kl. 13.15 - 15.00, zoom
4 november kl. 10.15 - 15.00, zoom
9 november kl. 13.15 - 15.00, zoom
11 + 12 november kl. 11.00 - 17.00 individual timeslot Examination, zoom
Preliminärt schema. Från kursstart gäller schema uppdaterat på kursens Canvassida.

OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Utbildningar
  • Språk
  • Påskrift av din närmaste chef

Använd gärna vår mall för meritförteckning:

cv-mall.docx

Exempel på hur du fyller i meritförteckning

cv-mall-exempel.docx

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundexamen inom teknik (180 hp) eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans