Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Sex studenter som pratar med varandra i utemiljö. Foto.
I dagens samhälle där digitaliseringen utvecklas med stormsteg i form av big data, cloud computing och internet of things, ökar också fokuset på cybersäkerhet. Den största problematiken för cybersäkerhet är den ständiga och framför allt snabba utvecklingen av nya enheter som skall kunna kommunicera med varandra från vart som helst när som helst. Med bakgrund i dessa ständiga förändringar har cybersäkerhet ett proaktivt och adaptivt förhållningssätt, genom kontinuerlig övervakning och realtidsbedömningar. Kärnan av cybersäkerhet består av metoder för analys och klassificering av datakommunikation för att kunna identifiera samt motverka attacker i realtid. Kursen utgår från cybersäkerhetsanalytikerns olika roller ur ett industriellt perspektiv. Vidare ingår att kunna analysera olika typer av datakommunikation. Med hjälp av olika typer av monitoreringsverktyg kunna identifiera olika typer av cyberattacker, samt tillämpa olika metoder för att upptäcka samt stoppa pågående cybersäkerhetsattacker.

Industri och akademi

Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, blankett finns på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser.

Om behörighet och validering

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet

Utbildningar
Påskrift av din närmaste chef
Använd vår mall för meritförteckning som du finner under menyn OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING på vår websida www.hv.se/produktionskurser.

Do not forget to attach a description if you are applying based on work experience, a form is available on our website www.hv.se/produktionskurser.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Godkända kurser om 90 hp inom ämnesområdet teknik varav minst 15 hp på nivå 61-90 hp eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2023

HÖST 2023

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

17 april 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-33307

START/SLUT

Från v.35 2023 till v.39 2023

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter