Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En viktig pusselbit i digitaliseringspusslet är Internet of Things, ofta förkortat IoT. Vare sig det gäller smarta hem, smarta fabriker eller smarta prylar så är det IoT-teknikerna som är den bakomliggande arbetshästen som möjliggör digitaliseringen. IoT är ett samlingsbegrepp för miniatyriserade autonoma enheter som till exempel mäter eller styr någonting och som kommunicerar både sinsemellan samt med fog- eller molntjänster. IoT tekniken har gjort det möjligt att samla in och aggregera information för att autonomt styra tjänster och processer till en högre grad än någonsin tidigare.
Kursen innehåller en översikt över vad en IoT enhet är samt tekniker som används för till exempel kommunikation. Vi går även igenom IoT enheternas egenskaper samt begränsningar i nuvarande teknik samt utmaningar som behöver beforskas. I kursen ingår även hands-on laborationer med enklare IoT enheter.

OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömingen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Utbildningar
  • Språk
  • Påskrift av din närmaste chef

Använd gärna vår mall för meritförteckning:

cv-mall.docx

Exempel på hur du fyller i meritförteckning

cv-mall-exempel.docx

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Fullgjorda kursfordringar om 90 hp inom elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans