Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En hand som bläddrar i bok. Foto.
De senaste åren har det förts intensiva debatter om ungdomsbrottslighet, gängkriminalitet och hedersrelaterat våld och förtryck.
Lärare, kuratorer, socialarbetare, fritidspedagoger och flera andra yrkeskategorier möter ständigt ungdomar som har eller riskerar att utsättas för brott eller som själva löper fara att dras in i brottslig verksamhet och en kriminell livsstil.
På kursen ”Kriminalitet och ungdom” får du stifta bekantskap med kriminologins mest centrala begrepp och teorier om brottslighetens orsaker och straffets funktion i samhället. Kursen ger också en översikt över aktuella frågor som brottsofferforskning (viktimologi), hedersrelaterat våld och förtryck, gängkriminalitet och tvärprofessionellt arbete i frågor om ungdom och kriminalitet. På kursen ges deltagarna också möjlighet att fördjupa sig i ett av dessa områden.
Kursen ges helt på halvtid och genom distansundervisning. Examineringen sker genom inlämningsuppgifter, aktivt deltagande i seminarier och genom författandet av ett skriftligt fördjupningsarbete där kriminologisk teori knyts till något av kursens fördjupande teman. Kursen riktar sig till riktar sig till yrkesverksamma inom flera olika fält, som till exempel skola, fritid, socialtjänst, frivilligorganisationer etcetera.
Detta är en kurs för dig som i ditt arbete kommer i kontakt med ungdomar och deras vardag eller som av andra anledningar vill fördjupa sig i ett angeläget och omdebatterat samhällsproblem. Kursen ges halvtid och helt på distans. Seminarium hålls på eftermiddagstid.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Blandade tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-88080

START/SLUT

Från v.46 2024 till v.03 2025

EXTRA INFORMATION

Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter