Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Studenter sitter och pratar med varandra utanför högskolans entré. Foto.
Denna kurs vänder sig till dig som vill ha kompetens i att leda och utveckla omvårdnad på avancerad nivå, för att nå en öppen examen för magister med huvudområde omvårdnad. Kursen ges samtidigt och tillsammans med samtliga Specialistsjuksköterskeprogrammets inriktningar. Kursen ges under hösten och läses på halvfart, vilket motsvarar 20 timmars studier/vecka. I kursen ingår 1,5 hp verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Du studerar teorier och perspektiv för ledarskap, och ledarskapets betydelse för evidensbaserad vård och omvårdnad, kvalitetsutveckling och patientsäkerhet. Du sätter dig in i styrdokument, kvalitetsregister och kvalitetsindikatorer och hur dessa kan användas för utveckling inom omvårdnadsarbetet. Med utgångspunkt i personcentrerat förhållningssätt utvecklar du en design för implementering av ett förbättringsarbete. Du värderar normers betydelse för ledarskap, liksom konsekvenser av normer för patienter och medarbetare inom vård- och hälsoarbete. Denna fristående kurs, kan under förutsättningen att godkänt resultat uppnås, tillsammans med kursen Vetenskapliga metoder för specialistsjuksköterskan 7,5 hp och kursen Examensarbete i omvårdnad, magister 15 hp, tillsammans med valfria kurser på avancerad nivå motsvarande 15 hp, ingå i en magisterexamen med huvudområdet omvårdnad. Du ges då möjlighet att ansöka om en så kallad öppen examen för magister med huvudområde omvårdnad. Den ska omfatta 60 hp. Av dessa ska minst 45 hp vara på avancerad nivå, inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp (examensarbete).
Om du vill ha en specialistsjuksköterskeutbildning med magisterexamen skall du söka till önskat specialistsjuksköterskeprogram.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Sjuksköterskeexamen med minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska samt kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad samt svenska 3 eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2023

HÖST 2023

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

17 april 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-73920

START/SLUT

Från v.45 2023 till v.02 2024

EXTRA INFORMATION

Undervisning genomförs med schemalagda föreläsningar via Zoom
Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Kursplanen är ej publicerad