Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fem studenter som pratar med varandra inne på campus. Foto.
Hållbar utveckling innebär en omställning från nuvarande ohållbara tillstånd inom många områden av tillvaron. Material är ett nyckelområde, eftersom alla saker omkring oss består av material. Tillverkningsindustrin och så gott som alla jobb är också på olika sätt beroende av material. Dessutom vet vi att material-produktion och materialanvändning står för en stor del av global miljö- och klimatpåverkan. I denna kurs kommer principerna för hur material och hållbarhet hänger ihop behandlas för att kunna förstå och bidra till lösningar.
Stålproduktion och cementframställning är några av de konstruktionsmaterial som har störst utsläpp av växthusgaser och därför har diskuterats flitigt men material för elfordon (batterier, magneter, halvledare) och flygindustrin (superlegeringar) är också högintressanta ur hållbarhetssynpunkt. Denna kurs behandlar några grundläggande hållbarhetsutmaningar vi har och olika verktyg för att lösa dem.
Denna kurs ges på distans med on-line träffar. Varje vecka behandlas ett tema med föreläsning, text- och videomaterial, gemensam aktivitet samt inlämningsuppgift med uppföljning.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ExSus projektet. ExSus syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.
Läs mer om kurserbjudandet

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Godkända kurser om 90 hp inom ämnesområdet teknik varav minst 15 hp på nivå 61-90 hp eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-33357

START/SLUT

Från v.41 2024 till v.46 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se
Undervisning genomförs med schemalagda föreläsningar via Zoom.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter