Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som bläddrar i kurslitteratur. Foto.
Kursen förbereder dig inför att självständigt kunna ansvara för bedömning, planering, åtgärder och uppföljning i samråd med patienter, och deras närstående, i palliativ vård. Vidare förbereds du för att i vårdandet kunna utföra avancerade undersökningar och behandlingar samt att hantera medicinteknisk utrustning som förekommer i palliativ vård. Kursen ger fördjupade kunskaper om diagnoser, symtom, besvär och behandlingar i palliativ vård. Vidare ges fördjupade kunskaper om samverkan, den palliativa vårdens värdegrund, personcentrerat och etiskt förhållningssätt, mänskliga rättigheter, hållbarhet i vårdandet samt patientsäkerhet i relation till palliativ vård.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Sjuksköterskeexamen med minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska samt kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad samt svenska 3 eller motsvarande

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-76097

START/SLUT

Från v.36 2024 till v.03 2025

EXTRA INFORMATION

Undervisning genomförs med två schemalagda föreläsningar på Campus i Trollhättan, övriga föreläsningar genomförs via Zoom.
Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter