Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Studenter sitter och pratar med varandra utanför högskolans entré. Foto.
I kursen bekantar sig studenterna med barn- och ungdomsvetenskap som ett tvärvetenskapligt kunskapsområde där perspektiv och teorier från t.ex. psykologi, pedagogik, sociologi, socialt arbete och kulturvetenskap integreras och problematiseras. Genom att ta del av aktuell forskning fördjupas kunskapen om barn och ungdom och förståelsen för sambandet mellan forskningens hantverk och den kunskap som produceras. En bärande idé i kursen utgörs av tanken att olika vetenskapliga och professionella perspektiv möts och låter sig brytas mot varandra. Detta innebär att studenten med utgångspunkt från tidigare kunskaper och i relation till aktuell barn- och ungdomsforskning skaffar sig fördjupad kunskap inom huvudområdet och en ökad beredskap för analys och kritisk granskning av kunskaps- och yrkesområdet.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Lärarexamen om minst 180 hp eller sjuksköterskeexamen om minst 180 hp, eller filosofie kandidatexamen om minst 180 hp inom socialt arbete och socialpedagogik, psykologi, pedagogik, sociologi, kulturvetenskap och folkhälsovetenskap eller motsvarande samt engelska B, Engelska 6 eller motsvarande samt svenska B, Svenska 3.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2023

HÖST 2023

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

17 april 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-88045

START/SLUT

Från v.35 2023 till v.02 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Jonas Hallberg